Група почитатели на френския национален отбор по футбол пристигнали в Букурещ в събота, за да гледат мача на своите любимци срещу Унгария.

Там обаче разбрали, че мачът от груповата фаза на Европейското първенство по футбол се провежда на oколо 800 км - в Будапеща, пише Sports Illustrated.

Шестимата французи, които са колеги в IT сектора, казват пред румънското издание Jurnalul, че последвали група футболни фенове от летището в центъра на града с надеждата да намерят пътя към стадиона.

Оказало се, че феновате са украинци, които изчаквали в Букурещ дните между мачовете на техния национален отбор срещу Северна Македония и Австрия.

"Така и не разбрахме, че са украинци," казва един от французите. "Сега осъзнавам, че нямаше и как да разберем. Ние не говорим унгарски език, нито пък украински или руски. Те са ни също толкова чужди."

Запалянковците твърдят, че въпреки че резервирали едновременно билетите през една и съща компания, три от билетите били до Букурещ, а други три до Будапеща.

Шестимата французи обаче пристигнали заедно в Букурещ, а от компанията обвинили тях, че не правят разлика между двата града.

По подобен начин двама фенове на Ливърпул пропуснаха мач на своя отбор от Шампионската лига през 2019 г. срещу Генк, след като отидоха в Гент.

През 2012 г. група от около 400 привърженици на Атлетик Билбао се озовава в Будапеща за финала на Лига Европа срещу Атлетико Мадрид, който, всъщност, се провежда в Букурещ.